De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Hamburgers met basilicummayonaise

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Hamburgers met basilicummayonaise

Bereidingswijze

  • Verwarm de grill van de oven op 200 °C.

Hamburgers
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Pluk en snijd de blaadjes peterselie fijn.
  • Kluts het ei in een kom.
  • Hak de boterham fijn tot broodkruim.
  • Meng het gehakt met het ei, broodkruim, de helft van de sjalot, de helft van de peterselie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vorm hamburgers van het gehaktmengsel.
  • Verwarm een grillpan. Bestrijk de hamburgers met olijfolie en bak ze om en om in circa 6 minuten gaar.
  • Halveer de broodjes in de lengte en smeer ze in met olie.
  • Gril de broodjes in de oven in circa 4 minuten goudbruin.
  • Pel de knoflook en wrijf de broodjes in met de knoflook.
  • Schaaf de Parmezaanse kaas met een dunschiller of kaasschaaf.
Basilicummayonaise
  • Pluk de basilicum.
  • Mix met een staafmixer de basilicum en halvanaise tot een glad mengsel. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Tomatensalade
  •  Snijd de tomaten in achten en schep in een kom.
  • Meng de resterende sjalot en peterselie door de tomaten en breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge, balsamicoazijn en een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
  • Beleg de broodjes met rucola, hamburger, basilicummayonaise en de Parmezaanse kaas. Serveer met de tomatensalade.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.