Snijd het vlees in blokjes van 4 bij 4 centimeter. Schil en snijd voor de boemboe de koenjit-, laos- en gemberwortel in stukken en schep in het staafmixerbakje. Voeg het koriander- en komijnzaad toe en pureer tot een fijne pasta. Verhit een scheutje olie in een wok en bak de boemboe circa 1 minuut. Kneus de serehstengel, leg er een knoop in en voeg samen met het vlees toe aan de wok. Bak het vlees in circa 5 minuten goudbruin. Schenk de kokosmelk erbij, zet het vuur laag en laat circa 2 uur stoven, tot vrijwel alle kokosmelk ingekookt is. Meng de kokosrasp door het gerecht en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Mango-tahoesalade
Verwarm de olie om te frituren voor tot 180 ÂșC.
Snijd de tahoe in blokjes en bak ze in circa 3 minuten goudbruin in de frituurolie. Laat uitlekken op keukenpapier. Pel en snipper de ui. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in blokjes. Meng voor de dressing de sambal, ketjap en rasp en sap van de limoen met elkaar. Voeg de tahoe, mango, komkommer en ui toe en roer goed door.
Serveren
Verdeel de het vlees over borden en serveer met de salade.
0 reacties