Vulling
Verwijder het vel en vet van de gekonfijte eendenbouten. Pluk het vlees van de botten en snijd het vlees fijn. Pel en hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Hak de rode peper fijn, verwijder indien gewenst eerst de zaadjes. Meng dit alles met het Chinees 5-kruidenpoeder, sesamolie, sesamzaad, ketjap manis en de hoisinsaus door het eendenvlees.
Gyoza
Bestrijk de randjes van de dumplingvellen met een beetje water en schep er een lepel vulling op. Vouw het deeg dicht tot gyoza. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gyoza goudbruin. Blus af met de bouillon en doe de deksel op de pan. Stoom de gyoza in circa 4 minuten gaar.
Zoetzure saus
Pluk de koriander. Pel en snijd de knoflook in stukjes. Snijd de peper in stukjes. Pureer in een blender de koriander, water, poedersuiker, tomatenpuree, peper, knoflook, rasp en sap van de limoen tot saus. Serveer de saus bij de gyoza.
0 reacties