De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

guus’ fruitige fruittaart

75 min kooktijd
Guus’ fruitige fruittaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Biscuit 

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Smelt de boter. Splits de eieren. Klop de eiwitten tot stijve pieken en voeg in gedeeltes de helft van de suiker toe. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg toe aan de eidooiers. Rasp de schil van de citroen, halveer en pers het sap uit op de eidooiers. Klop het eidooiermengsel met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Meng de bloem met het bakpoeder. Spatel de eidooiers samen met de bloem en de boter door het eiwit. Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de springvorm en bak het biscuit in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de biscuit afkoelen.

Vulling
Klop de slagroom met de suiker stijf. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer het biscuit horizontaal. Bestrijk een helft met een laagje slagroom, steek de aardbeien met de brede kant naar onder in de slagroom. Verdeel de rest van de slagroom erover en leg de andere plak biscuit erop.

Italiaans schuim
Breng in een pan het water en de suiker aan de kook en kook tot 121 ºC. Klop de eiwitten tot stijve pieken in een vetvrije kom. Schenk druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Bestrijk de boven- en zijkanten van de taart met het schuim. Schep de rest van het schuim in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit een dubbele spiraal op de bovenkant van de taart en laat hierbij ruimte vrij tussen de spiraal; hier komt het fruit tussen. Rooster de taart goudbruin met een gasbrander.

Topping
Verdeel de bramen en frambozen over de ruimte tussen de spiraal.

Guus versierde zijn taart nog met een tennisracket van marsepein.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker