De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gumbo met rivierkreeftjes

Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de bleekselderij en snijd de stengels in halve maantjes. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd de paprika’s in kleine blokjes. Verwarm voor de roux de olie in een pan en fruit de ui en knoflook.

45 min voorbereidingstijd
25 min kooktijd
Gumbo met rivierkreeftjes

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bereidingswijze

Gumbo met rivierkreeftjes
Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de bleekselderij en snijd de stengels in halve maantjes. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd de paprika’s in kleine blokjes. Verwarm voor de roux de olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de bloem en de cajunkruiden toe en bak de roux al roerend bruin. Meng de bleekselderij en de paprika door de roux en bak circa 5 minuten mee. Schenk de bouillon en de tomatenblokjes erbij en voeg de salie, tijm en de laurier toe. Laat het geheel circa 45 minuten op laag vuur koken.   Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pluk en snijd de peterselie fijn. Snijd de bosuien in schuine stukjes. Meng de peterselie, rivierkreeftjes en de bosuitjes door de gumbo en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Schep de rijst op de borden en serveer de gumbo erbij.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker