Grote berenkoek

0
Makkelijk

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Mal
Teken op een stuk karton een berenhoofd. Knip het karton uit.

Deeg
Kneed de boter, poedersuiker, vanillesuiker, zout, cacaopoeder en bloem tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rol het deeg uit tot een plak van circa 4 millimeter dik. Leg de berenmal op het deeg en snijd het deeg rondom weg. Leg de plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koek in de oven in circa 15 minuten gaar. Laat de koek afkoelen.

Versiering
Hak de chocolade fijn en smelt de chocolade au bain-marie. Schep de chocolade in een spuitzak of cornetje. Rol de marsepein uit en steek er 2 cirkels uit van 2 centimeter doorsnede (ogen), 2 cirkels van 4 centimeter doorsnede (oren) en 1 cirkel van 6 centimeter doorsnede (snuit). Zet puntjes chocolade op de plaatsen waar de ogen, oren en snoet moeten komen en leg de marsepeinen cirkels erop. Maak met een druppel chocolade pupillen in de ogen. Spuit met de chocolade een mondje.

Ingredienten

1
Porties

Deeg

  • 125 g zachte boter
  • 75 g poedersuiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • zout
  • 2 tl cacaopoeder
  • 135 g bloem

Versiering

  • 50 g chocolade
  • 100 g marsepein

Extra nodig:

  • karton
  • schaar
  • plasticfolie
  • stekerdoos
  • bakpapier
  • spuitzak
Geef je waardering
0