De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

grote berenkoek

60 min kooktijd
Grote berenkoek

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Mal
Teken op een stuk karton een berenhoofd. Knip het karton uit.

Deeg
Kneed de boter, poedersuiker, vanillesuiker, zout, cacaopoeder en bloem tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rol het deeg uit tot een plak van circa 4 millimeter dik. Leg de berenmal op het deeg en snijd het deeg rondom weg. Leg de plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koek in de oven in circa 15 minuten gaar. Laat de koek afkoelen.

Versiering
Hak de chocolade fijn en smelt de chocolade au bain-marie. Schep de chocolade in een spuitzak of cornetje. Rol de marsepein uit en steek er 2 cirkels uit van 2 centimeter doorsnede (ogen), 2 cirkels van 4 centimeter doorsnede (oren) en 1 cirkel van 6 centimeter doorsnede (snuit). Zet puntjes chocolade op de plaatsen waar de ogen, oren en snoet moeten komen en leg de marsepeinen cirkels erop. Maak met een druppel chocolade pupillen in de ogen. Spuit met de chocolade een mondje.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker