Groentetajine met meiknol en specerijen

2
Makkelijk

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Pel en snijd de zoete uien in halve ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in de tajine. Bak de zoete ui en knoflook circa 5 minuten in de tajine. Snijd de tomaat in plakken en verdeel over het uimengsel. Snijd de courgette in grove stukken. Snijd de meiknollen en aardappels in dunne partjes en verdeel de groente over de tomaat en ui. Voeg een beetje zout, kaneel, saffraan en het water toe. Stoof de tajine op laag vuur in circa 35 minuten gaar. Voeg eventueel af en toe een scheutje water toe als de tajine te droog wordt.

Verwarm een koekenpan en rooster de amandelen in een beetje olie of smen in circa 3 minuten goudbruin. Verdeel voor het serveren vlokjes boter of smen eroverheen en bestrooi met de fijngehakte amandelen.

TIP: je kunt ook zelf smen maken, kijk daarvoor hier.

Ingredienten

4
Personen

Groentetajine met meiknol en specerijen

  • 2 zoete uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml olijfolie
  • 1 grote rijpe tomaat
  • 1 courgette
  • 4 meiknollen
  • 4 grote gele Marokkaanse aardappels of zoete aardappels
  • 200 ml water
  • 1 el kaneel
  • 1 g saffraan
  • boter of smen
  • 2 el amandelen

Extra nodig:

  • tajine
Geef je waardering
2