Pel en snijd de zoete uien in halve ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in de tajine. Bak de zoete ui en knoflook circa 5 minuten in de tajine. Snijd de tomaat in plakken en verdeel over het uimengsel. Snijd de courgette in grove stukken. Snijd de meiknollen en aardappels in dunne partjes en verdeel de groente over de tomaat en ui. Voeg een beetje zout, kaneel, saffraan en het water toe. Stoof de tajine op laag vuur in circa 35 minuten gaar. Voeg eventueel af en toe een scheutje water toe als de tajine te droog wordt.
Verwarm een koekenpan en rooster de amandelen in een beetje olie of smen in circa 3 minuten goudbruin. Verdeel voor het serveren vlokjes boter of smen eroverheen en bestrooi met de fijngehakte amandelen.
TIP: je kunt ook zelf smen maken, kijk daarvoor hier.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
groentetajine met meiknol en specerijen
Laat je verrassen door de smaken van deze heerlijke vegetarische groetetajine!
40 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Â
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties