Groentestamp
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Snijd de broccoli en bloemkool in kleine roosjes. Kook broccoli- en bloemkoolroosjes circa de laatste 5 minuten mee met de aardappels. Giet af en stoom droog. Pureer het geheel met een pureestamper. Maak de puree smeuïg met het achtergehouden kookvocht en een klontje boter.
Balletjes in tomatensaus
Pel en snipper de ui.Pel en snijd de knoflook fijn. Meng in een kom het gehakt met het ei, knoflook, geraspte kaas en een beetje zout en peper. Verkruimel het beschuit en meng door het gehakt. Vorm balletjes ter grootte van een pingpongbal. Verhit een scheutje olie in een (hapjes)pan en bak de balletjes in circa 6 minuten gaar. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel circa 10 minuten pruttelen op laag vuur. Halveer de cherrytomaten. Pluk en hak de peterselie fijn. Voeg de cherrytomaten en peterselie toe en warm circa 2 minuten door. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Meld je aan en praat mee