De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

groentepannetje met ribkarbonades

30 min (voor)bereidingstijd
Groentepannetje met ribkarbonades

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Ribkarbonades

  • Bestrooi de ribkarbonades met zout en peper.
  • Verhit olie in een pan en bak de karbonades om en om goudbruin.
  • Voeg de mosterd toe en schenk het appelsap erbij. Stoof het vlees in circa 15 minuten gaar.

Groentepannetje

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen in circa 6 minuten beetgaar.
  • Pel en snipper de sjalotjes. Pel de snijd de knoflook fijn.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit een pan en bak de krieltjes en spekblokjes circa 5 minuten en schep op een bord.
  • Fruit in het overgebleven bakvet de sjalotjes en knoflook.
  • Voeg de champignons toe en bak ze circa 5 minuten mee.
  • Voeg de sperziebonen en spekjes toe.
  • Meng alles door elkaar en bak op middelhoog vuur nog circa 5 minuten.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker