Groentepannetje met ribkarbonades

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Ribkarbonades

  • Bestrooi de ribkarbonades met zout en peper.
  • Verhit olie in een pan en bak de karbonades om en om goudbruin.
  • Voeg de mosterd toe en schenk het appelsap erbij. Stoof het vlees in circa 15 minuten gaar.

Groentepannetje

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen in circa 6 minuten beetgaar.
  • Pel en snipper de sjalotjes. Pel de snijd de knoflook fijn.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit een pan en bak de krieltjes en spekblokjes circa 5 minuten en schep op een bord.
  • Fruit in het overgebleven bakvet de sjalotjes en knoflook.
  • Voeg de champignons toe en bak ze circa 5 minuten mee.
  • Voeg de sperziebonen en spekjes toe.
  • Meng alles door elkaar en bak op middelhoog vuur nog circa 5 minuten.

Ingredienten

4
Personen

Ribkarbonades

  • 4 ribkarbonades
  • zout
  • versgemalen peper
  • zonnebloemolie
  • 2 el mosterd
  • 200 ml appelsap

Groentepannetje

  • 400 g sperziebonen
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 800 g krieltjes voorgegaard
Geef je waardering
0