Groentefeestje in het zwembad

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne ringen.
  • Verhit een klontje boter in een pan en fruit de ui, knoflook en peper circa 2 minuten.
  • Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan en voeg het sap van de sinaasappel, gembersiroop en de bouillon toe. Laat rustig koken.
  • Schil en snijd de meiknollen in achten.
  • Schil de bospenen.
  • Halveer de venkelknollen, verwijder de kern en snijd de venkelknollen in dunne plakken.
  • Voeg de meiknollen, bospeentjes en venkel toe aan de bouillon en laat op laag vuur circa 6 minuten koken.
  • Snijd de broccoli in roosjes, schil en snijd de stronk in dunne plakken.
  • Voeg de broccoliroosjes toe aan de pan met groente en kook circa 4 minuten mee.
  • Pluk en hak de koriander.
  • Serveer het groentefeestje in diepe borden, garneer met koriander en serveer de rijst erbij.
     

Ingredienten

4
Personen

Groentefeestje in het zwembad

  • 300 g meergranenrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • klontje boter
  • 1 sinaasappel
  • 100 ml gembersiroop
  • 350 ml groentebouillon
  • 2 meiknollen
  • 1 bosje bospenen
  • 2 venkelknollen
  • 1 broccoli
  • 4 takjes koriander
Geef je waardering
0