Groente-camembert ovenschotel

18
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Groente-camembertovenschotel

  • Snijd de courgette, aubergine, tomaten en camembert in plakjes.
  • Vet een ovenschaal in met olie.
  • Maak in de ovenschaal laagjes van om en om plakjes courgette, aubergine en tomaat en eindig met de plakjes camembert. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Bak de ovenschotel in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Boerenbrood

  • Snijd het boerenbrood in dikke plakken, bestrijk met olie en bestrooi met een beetje zout en peper.
  • Verwarm een grillpan en gril het brood om en om in circa 4 minuten krokant.

Fruitsalade

  • Verhit een scheutje olie in een pan en rooster de hazelnoten in circa 5 minuten goudbruin. Laat de hazelnoten afkoelen en hak ze fijn.
  • Schil en snijd de sinaasappel in partjes.
  • Snijd de vijgen in achten.
  • Verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  • Meng in een kom de hazelnoten, sinaasappel, vijgen, appel en rozijnen.

TIP: Gril de aubergine voor een lekkere roostersmaak.

Thema: herfst

Ingredienten

4
Personen

Groente-camembertovenschotel

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 3 trostomaten
  • 250 g camembert
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 boerenbrood

Fruitsalade

  • 95 g hazelnoten
  • 1 sinaasappel
  • 200 g gedroogde vijgen
  • 1 Granny Smith
  • 100 g rozijnen
Geef je waardering
18