Groente in warme vinaigrette

1
Makkelijk
Groente in warme vinaigrette

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Peterseliekrieltjes

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Kook de krieltjes in circa 8 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn. Roer de peterselie en de boter door de krieltjes en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Groente in warme vinaigrette

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de harde draden van de peultjes en de sugar snaps.
  • Verwijder het groen van de radijs en snijd de radijsjes doormidden.
  • Kook de peultjes en de sugar snaps in circa 2 minuten beetgaar. Haal de peultjes en de sugar snaps met een schuimspaan uit de pan.
  • Kook de radijsjes in de pan van de peultjes en sugar snaps in circa 1 minuut beetgaar. Giet ze af.
  • Pel en snipper het sjalotje.
  • Verhit een scheutje olie in een pan, fruit het sjalotje circa 2 minuten en voeg de azijn toe. Rasp de schil van de citroen boven de pan. Halveer de citroen en knijp het sap uit boven de pan. Voeg de suiker toe, breng op smaak met een beetje zout en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat circa 3 minuten koken. Voeg de peultjes, sugar snaps en de radijsjes toe en zet het vuur uit.

Cashewnoten

  • Verwarm een pan en rooster de cashewnoten in circa 4 minuten goudbruin.

Serveren

  • Verdeel de peterseliekrieltjes en de groente in warme vinaigrette over borden.
  • Strooi de cashewnoten erover.

Ingredienten

4
Personen

Groente in warme vinaigrette

  • 800 g krieltjes in de schil
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 1 el boter
  • 200 g peultjes
  • 200 g sugar snaps
  • 1 bosje radijs
  • 1 sjalot
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 citroen
  • 200 ml water
  • 2 el suiker
  • 100 g cashewnoten

Extra nodig

  • rasp
Groente in warme vinaigrette
Geef je waardering
1