Groene curry
Verdeel de kabeljauw in 4 porties en wentel de kabeljauw door de bloem. Smelt de boter in een pan en bak de kabeljauw om en om goudbruin. Pel en snipper de sjalotten, kneus de kardemompeulen en snijd de peper in ringetjes. Voeg de sjalotten, kardemom, kaneel, vadouvan en peper toe en blus af met de bouillon. Stoof de vis op laag vuur gaar. Blancheer de groene kruiden en waterkers en spoel ze koud. Pureer ze met de currypasta in de blender en schenk de curry in een pan. Verwarm de groene curry vlak voor het serveren tot de curry lauwwarm is en breng op smaak met zout.
Papadums en dip
Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit de knoflook, kurkuma en komijn en blus af met de bouillon. Meng de knoflook met specerijen door de yoghurt. Verwarm de frituur voor op 180 ÂșC. Frituur de papadums goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de vis met specerijen en groene curry over borden en zet de papadums in de dipsaus. Serveer met gekookte rijst.
0 reacties