Groene salade met komkommerzoetzuur

22
Makkelijk
Groene salade met komkommerzoetzuur

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
1 uur en 20 minuten totale tijd

Dit gerecht maakte Tooske Ragas in Favourites By...

Zoetzuur

Doe de azijn met het water en de suiker in een pan en breng aan de kook. Verwarm tot de suiker is opgelost. Snij intussen de komkommer in stukjes of plakjes. Bestrooi met een beetje zout. Doe ze in een pot of schaal en schenk het zoetzure mengsel erop. Laat minstens een uur staan.

Salade

Kook de doperwten en snijbonen in een paar minuten net gaar. Spoel koud met water. Was en pluk en scheur de sla en basilicumblaadjes. Snij of knip de bieslook en peterselie fijn. Meng de sla met de kruiden, groenten en komkommerzoetzuur en een scheut olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Ingredienten

6
Personen

Komkommerzoetzuur

  • 100 ml witte wijnazijn
  • 100 ml water
  • 100 g suiker
  • 1 komkommer
  • zout

Salade

  • 200 g (verse) doperwten
  • 200 g snijbonen
  • 1 krop groene krulsla
  • 0,5 bosje basilicum
  • 0,5 bosje bieslook
  • 0,5 bosje bladpeterselie
  • 200 g gekookte sojabonen
  • 1 scheut olijfolie
  • zout en peper
Geef je waardering
22