Grillburger met witlofsalade

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Week de boterham met een scheutje melk.
  • Pel de snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook.
  • Knijp de boterham uit en hak hem fijn.
  • Meng samen met knoflook, sjalot en gehakt tot een stevige massa. Voeg een beetje zout en versgemalen peper toe en vorm tot platte burgers.
  • Verwarm de grillpan.
  • Gril de burgers circa 5 minuten aan elke kant.
  • Pel en snijd de uien in ringen.
  • Maak de blaadjes los van de witlof en ze in reepjes.
  • Meng de uien met de witlof en breng op smaak met een beetje olijfolie en een beetje zout.
  • Leg de burger op het broodje en verdeel de witlofsalade erover.

Ingredienten

4
Personen

Grillburger met witlofsalade

  • 1 witte boterham
  • 1 scheutje melk
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 350 g rundergehakt
  • 2 rode uien
  • 4 stronken witlof
  • olijfolie extra vierge
  • 4 plakken ambachtelijk brood

Extra nodig

  • grillpan
Geef je waardering
1