1. Doe de rijst in de pan. Kneus de kardemompeulen en voeg met de kokosmelk toe aan de rijst. Voeg water toe zodat de rijst een vingerkootje onderstaat. Breng aan de kook en laat 8-10 minuten zachtjes koken.
2. Doe de azijn met de suiker en 200 ml water in een pan en breng tegen de kook aan. Draai het vuur uit als de suiker is opgelost.
3. Snijd de komkommer overlangs in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in stukjes. Snijd de peper in ringetjes. Pel en snijd 1 rode ui in partjes. Doe de groenten in het zoetzuur.
4. Pel en snijd de andere rode ui in halve ringen. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui. Schrap en snijd de wortel in plakjes en voeg bij de ui in de pan.
5. Verwijder het draad van de rug van de peultjes. Voeg de peulen toe aan de pan.
6. Veeg de groenten naar één kant van de pan. Voeg de specerijen toe aan de kant waar geen groente ligt. Laat dit verkleuren. Roer het geheel door elkaar wanneer de geuren vrij beginnen te komen.
7. Was de tomaten en verwijder de kroontjes. Snijd de tomaten in stukjes en schep ze door de groenten.
8. Doe de rijst erbij en roerbak.
9. Kruid de vis met zout en peper. Haal door de bloem. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de griet in 3 - 4 minuten tot de randjes mooi beginnen te kleuren. Laat de vis nog 3 minuten zachtjes garen.
10. Verdeel de rijst en de groenten over 4 borden, serveer de griet en het zoetzuur erbij.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties