Breng 2 pannen met water en zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 8 minuten beetgaar en giet ze af. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen in circa 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de uien, knoflook en 1 theelepel oregano circa 2 minuten. Voeg de aardappels toe. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut. Voeg de aardappels toe en bak circa 2 minuten. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de gezeefde tomaten, sperziebonen en de tomaten toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en leg de deksel op de pan. Stoof het geheel in circa 6 minuten gaar. Verbrokkel de feta in grove stukken. Roer de feta en de olijven door het gerecht. Breng op smaak met een beetje zout, peper en de resterende oregano.
Zeewolf
Strooi bloem op een bordje. Wentel de zeewolffilets door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de zeewolffilets om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Breng de vis op smaak met een beetje zout en peper. Snijd de citroen in partjes en serveer bij de zeewolf.
Tip: Snijd het witte vlies van de vis af.
0 reacties