De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Green bean casserole

Blancheer de haricots verts circa 8 minuten in kokend water met een beetje zout. Voeg na 4 minuten kooktijd de doperwten en tuinbonen toe en kook nog 4 minuten. Giet af en laat de bonen goed uitlekken.
Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Green bean casserole

Bereidingswijze

Blancheer de haricots verts circa 8 minuten in kokend water met een beetje zout. Voeg na 4 minuten kooktijd de doperwten en tuinbonen toe en kook nog 4 minuten. Giet af en laat de bonen goed uitlekken.
Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 5 minuten. Voeg de champignons toe, bak in 5 minuten bruin en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Roer de bloem erdoor zodat om de champignons een laagje bloem zit. Schenk de bouillon erbij en roer het geheel goed door zodat de bloem oplost in de bouillon.
Schenk de room erbij en breng aan de kook. Kook de room tot de helft in zodat het een dikke romige saus is.
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de bonen over een ovenschaal, schenk de dikke romige saus erover en meng het geheel goed door elkaar. Bestrooi met gebakken uitjes en bak de green bean casserole circa 15 minuten in de oven tot de saus bubbelt en de bovenkant een beetje bruin geworden is.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.