Blancheer de haricots verts circa 8 minuten in kokend water met een beetje zout. Voeg na 4 minuten kooktijd de doperwten en tuinbonen toe en kook nog 4 minuten. Giet af en laat de bonen goed uitlekken.
Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 5 minuten. Voeg de champignons toe, bak in 5 minuten bruin en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Roer de bloem erdoor zodat om de champignons een laagje bloem zit. Schenk de bouillon erbij en roer het geheel goed door zodat de bloem oplost in de bouillon.
Schenk de room erbij en breng aan de kook. Kook de room tot de helft in zodat het een dikke romige saus is.
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de bonen over een ovenschaal, schenk de dikke romige saus erover en meng het geheel goed door elkaar. Bestrooi met gebakken uitjes en bak de green bean casserole circa 15 minuten in de oven tot de saus bubbelt en de bovenkant een beetje bruin geworden is.
Blancheer de haricots verts circa 8 minuten in kokend water met een beetje zout. Voeg na 4 minuten kooktijd de doperwten en tuinbonen toe en kook nog 4 minuten. Giet af en laat de bonen goed uitlekken.
Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes.
0 reacties