Grapefruit-aardbeiensalade met feta
- Verwarm een pan en rooster de pecannoten in circa 4 minuten. Hak de pecannoten grof.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de aardbeien.
- Verwijder de schil van de grapefruits. Snijd de partjes los.
- Was en pluk de eikenbladsla.
- Snijd de avocado’s in vieren, verwijder de pit. Pel en verbrokkel de avocado.
- Pluk en snijd de munt fijn.
- Verbrokkel de feta.
- Meng in een grote kom de frambozenazijn, mosterd en de honing. Breng de dressing op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schenk al roerend met een garde de zonnebloemolie erbij. Meng de pecannoten, aardbeien, grapefruit, eikenbladsla, avocado’s, munt, feta en de doperwten door de dressing.
Toast
- Snijd het brood in dikke plakken. Besprenkel met een scheutje olie. Verwarm de grillpan en gril het brood om en om in circa 4 minuten goudbruin en krokant.
Serveren
- Verdeel de grapefruit-aardbeiensalade met feta en de toast over borden.
Meld je aan en praat mee