De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

granolataart

Laat je verrassen door deze heerlijke rijke taart met granola, yoghurtmousse en rood fruitvulling

35 MIN
Granolataart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Moskovischbeslag
Verwarm de oven op 180 ºC. Splits de eieren en klop de eidooiers met de helft van de suiker au bain-marie luchtig. Klop de eiwitten met de rest van de suiker tot stijve pieken. Spatel het eiwit door de eidooiers. Smelt de boter. Roer de gesmolten boter en de bloem door het eimengsel. Spatel vervolgens de muesli erdoor. Schep het beslag in de ingevette en met bakpapier beklede taartpan. Bak het beslag in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en steek het midden van de taart eruit.

Yoghurtmousse
Week de gelatine in ruim water. Klop de room met de suiker tot iets dikker dan yoghurt dikte. Verwarm een paar eetlepels yoghurt en los daar de gelatine in op. Meng met de rest van de yoghurt en spatel de room erdoor. Laat circa 1 uur opstijven in de koelkast. Schep de mousse in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit met een draaiende beweging mousse rondom de cake.

Vulling
Week de gelatine in koud water. Snijd de uitgestoken cake in een plak met een dikte van 1 centimeter en leg terug in het gat. Breng de helft van het rood fruit aan de kook, los er de geweekte gelatine erin op. Meng met de jam en roer de rest van het rood fruit erdoor. Schep het fruit in het midden van de taart. Garneer met muesli en munt.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker