De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

goudse kapsalon

Dé ultieme na-het-stappen-snack van velen, een kapsalon. Zo maak je 'm makkelijk zelf met zoete aardappelfrietjes en kip.

25 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Goudse kapsalon

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Dé ultieme na-het-stappen-snack van velen, een kapsalon. Zo maak je 'm makkelijk zelf met zoete aardappelfrietjes en kip.

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd aardappels in frietjes, leg op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olie. Bestrooi met peper en zout.

Stap 2:
Snijd kip in reepjes. Meng de kip, shoarmakruiden en de rest van de olijfolie en leg naast de aardappels op de bakplaat.

Stap 3:
Rooster de aardappels en de kip voor circa 30 minuten in de oven.

Stap 4:
Snijd de ui en paprika’s in reepjes en de tomaten in plakjes.

Stap 5:
Doe de gebakken friet in een ovenschaal en verdeel daar de groenten en kipreepjes over. Verdeel de kaas over de de ovenschaal en zet voor 5 minuten in de oven zodat de kaas kan smelten.

Stap 6:
Meng alle ingrediënten voor de saus. Snijd de sla in reepjes en de bieslook fijn. Verdeel de sla bovenop de kapsalon en overgiet met de saus.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker