Dé ultieme na-het-stappen-snack van velen, een kapsalon. Zo maak je 'm makkelijk zelf met zoete aardappelfrietjes en kip.

Rudolph van Veen

Ingredienten

2
Personen

  • 400 g zoete aardappel
  • 4 el olijfolie
  • 200 g kipfilet
  • 1 el shoarmakruiden
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 2 kropjes little gem sla
  • 120 g jonge Goudse kaas

Saus

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el crème fraîche
  • 1 el sweet chilisaus
  • 1 teen knoflook
  • 1 el bieslook

Extra nodig

  • bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd aardappels in frietjes, leg op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olie. Bestrooi met peper en zout.

Stap 2:
Snijd kip in reepjes. Meng de kip, shoarmakruiden en de rest van de olijfolie en leg naast de aardappels op de bakplaat.

Stap 3:
Rooster de aardappels en de kip voor circa 30 minuten in de oven.

Stap 4:
Snijd de ui en paprika’s in reepjes en de tomaten in plakjes.

Stap 5:
Doe de gebakken friet in een ovenschaal en verdeel daar de groenten en kipreepjes over. Verdeel de kaas over de de ovenschaal en zet voor 5 minuten in de oven zodat de kaas kan smelten.

Stap 6:
Meng alle ingrediënten voor de saus. Snijd de sla in reepjes en de bieslook fijn. Verdeel de sla bovenop de kapsalon en overgiet met de saus.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

Geef je waardering

62
Goudse kapsalon
Goudse kapsalon (verticaal)