Op zoek naar een lekkere borrelhap? Wij hebben 'm voor je! Probeer Rudolph's borrelbol eens; een bol met verschillende soorten kaas, kruiden en noten. Heerlijk op vers brood of met wat toastjes.

Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Personen

  • 600 g roomkaas
  • 250 g belegen Goudse kaas
  • 1 teen knoflook
  • 50 g aardbeienjam
  • 10 druppels tabasco (of andere hot sauce naar keuze)
  • 1 bosje bieslook
  • 100 g walnoten
  • 100 g gerookte gezouten amandelen
  • 1 el gevriesdroogde roze peperbolletjes

Extra nodig

  • rasp

Bereidingswijze

Totale tijd: 24 uur en 20 minuten

Stap 1:
Rasp de kaas. Snijd de knoflook fijn. Roer in een kom de roomkaas los en meng de geraspte kaas, knoflook, jam en de hot sauce erdoor. Laat het mengsel het liefst een hele nacht in de koelkast liggen zodat de smaken goed kunnen intrekken en de massa iets kan opstijven.

Stap 2:
Rol het opgesteven mengsel tot een bol en druk een beetje plat. Snijd de bieslook fijn. Hak de amandelen. Meng de bieslook, amandelen en de roze peperbolletjes. Paneer de kaas met het mengsel. Serveer op een plank met vers brood of crackers.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

Geef je waardering

32
Goudse borrelbol
Goudse borrelbol (verticaal)