Jamie Oliver

Ingredienten

4
Personen

  • 1/2 recept Koninklijk pastadeeg
  • fijne semolina, om te bestuiven
  • 150 ml double cream of slagroom
  • 150 ml single cream of slagroom
  • 1 groot ei
  • 60 g Parmezaanse kaas, plus extra voor erbij
  • 1 verse truffel of 1 bol nootmustkaat
  • truffelolie

Bereidingswijze

45 minuten

Deze pasta met een fluweelzachte saus van slagroom, parmezaan en verse truffel (of nootmuskaat – dat is net zo lekker!) is een beroemd Italiaans gerecht dat ik voor Goldie klaarmaakte – ze vond het heerlijk! Dit is mijn eigen versie, met een deel single cream om het braaf te houden, maar geloof me, het is nog steeds zalig.

Maak het Koninklijke pastadeeg en rol het na 30 minuten rusten uit in ongeveer 2 mm dikke vellen. Zet het fettuccine-hulpstuk op je pastamachine, draai de vellen er rustig door en leg de fettuccine losjes op een met semolina bestoven plaat. Je kunt ze ook met de hand maken door de pastavellen losjes op te rollen, in ½ cm brede repen te snijden en de pasta voorzichtig los te schudden.

Kook de fettuccine wanneer je zover bent in 1 tot 2 minuten al dente in een grote pan gezouten kokend water. Warm alle room intussen op in een grote koekenpan op laag vuur, splits het ei en klop de dooiers door de room (bewaar het eiwit voor een andere keer). Rasp de parmezaan fijn, klop erdoor en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe.

Doe met een keukentang de pasta met aanhangend water rechtstreeks in de pan saus. Hussel alles goed door elkaar en doe er zo nodig een extra scheutje kookwater bij om er een fluweelzachte saus van te maken. Schep de borden vol, rasp er een klein beetje truffel of nootmuskaat en een flinke rasp parmezaan over, sprenkel er een paar drupjes truffelolie op en ga meteen aan tafel.

Calorieën

Vet

Verz. Vet

Eiwit

Koolhyd.

Suiker

Zout

Vezels

612 kcal

38,5 g

19,8 g

22,8 g

44,7 g

3 g

0,6 g

1,7 g

© Jamie Oliver Enterprises Limited, 2019

Geef je waardering

Goldie Hawn’s fettuccine alfredo
Jamie's Food Fight Weekend Kookboek