Quinoa
Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Gevulde tomaten
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomaten uit met een lepel. Zet ze even op de kop op keukenpapier zodat ze goed kunnen uitlekken. Pel en snipper de ui zo fijn mogelijk. Pel en hak de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de ui, knoflook, peterselie en Parmezaanse kaas en het ei in een kom met het kipgehakt en breng op smaak met zout en peper. Zet de tomaten met de open kant naar boven in een ovenschaal en vul ze met het kipgehakt. Zet de kapjes op de tomaten en bak de tomaten circa 25 minuten in de oven tot het gehakt gaar is en ze een beetje verschrompeld zijn.
Pesto
Pel de knoflook en pureer de knoflook, basilicum, pijnboompitten, sap van de citroen en de Parmezaanse kaas met olijfolie extra vierge fijn in het bakje van de staafmixer. Voeg eventueel extra olie toe om een smeuïge pesto-saus te krijgen. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Vervolg quinoa
Snijd de cherrytomaten in vieren. Schil de bleekselderij en snijd de bleekselderij in dunne halve maantjes. Pel en snijd de ui in hele dunne halve ringen. Meng de cherrytomaten, bleekselderij en ui door de quinoa. Breng op smaak met de smeuïge pesto.
Aan tafel
Schep de quinoa in het midden van borden en zet er een gevulde tomaten op. Lepel er eventueel nog pesto omheen of zet de pesto in een bakje op tafel.
0 reacties