De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Goedgevulde tomaten

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Goedgevulde tomaten

Bereidingswijze

Quinoa

Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Gevulde tomaten

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomaten uit met een lepel. Zet ze even op de kop op keukenpapier zodat ze goed kunnen uitlekken. Pel en snipper de ui zo fijn mogelijk. Pel en hak de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de ui, knoflook, peterselie en Parmezaanse kaas en het ei in een kom met het kipgehakt en breng op smaak met zout en peper. Zet de tomaten met de open kant naar boven in een ovenschaal en vul ze met het kipgehakt. Zet de kapjes op de tomaten en bak de tomaten circa 25 minuten in de oven tot het gehakt gaar is en ze een beetje verschrompeld zijn.

Pesto

Pel de knoflook en pureer de knoflook, basilicum, pijnboompitten, sap van de citroen en de Parmezaanse kaas met olijfolie extra vierge fijn in het bakje van de staafmixer. Voeg eventueel extra olie toe om een smeuïge pesto-saus te krijgen. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Vervolg quinoa

Snijd de cherrytomaten in vieren. Schil de bleekselderij en snijd de bleekselderij in dunne halve maantjes. Pel en snijd de ui in hele dunne halve ringen. Meng de cherrytomaten, bleekselderij en ui door de quinoa. Breng op smaak met de smeuïge pesto.

Aan tafel

Schep de quinoa in het midden van borden en zet er een gevulde tomaten op. Lepel er eventueel nog pesto omheen of zet de pesto in een bakje op tafel.

Kinderen horen ook in de keuken! Chef Hugo neemt in elke aflevering een pupil mee op stap en geeft handige tips bij het koken van hun zelfbenoemde lievelingsgerechten. Van inkopen doen tot handige technieken en van heerlijke bereidingen tot spannende experimenten: in Smaakpupillen komt het allemaal voorbij!

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.