De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gnocchi met savooiekool

Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Blus af met witte wijn en schenk de room erbij. Breng aan de kook en zet het vuur laag.Kook de saus circa 10 minuten. Savooiekool koken: Breng een pan met ruim water en het bouillonblokje aan de kook.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gnocchi met savooiekool

Bereidingswijze

Uiensaus:

Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.

Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.

Blus af met witte wijn en schenk de room erbij.

Breng aan de kook en zet het vuur laag.

Kook de saus circa 10 minuten.

Savooiekool koken:

Breng een pan met ruim water en het bouillonblokje aan de kook.

Haal de koolbladeren los. Snijd de nerven uit de bladeren en snijd de bladeren in reepjes.

Kook de reepjes circa 5 minuten tot ze zacht zijn.

Giet ze af, bewaar circa 500 ml kookvocht, en laat ze afkoelen.

Gnocchi met savooiekool:

Kook de gnocchi gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Meng ze met de kool door de saus.

Voeg eventueel kookvocht van de kool toe.

Breng op smaak met zout en peper.

Bestrooi met Parmezaanse kaas.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.