Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Uiensaus

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 ml witte wijn
  • 250 ml room

Gnocchi met savooiekool

  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 savooiekool
  • 450 g gnocchi
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Uiensaus:

Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.

Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.

Blus af met witte wijn en schenk de room erbij.

Breng aan de kook en zet het vuur laag.

Kook de saus circa 10 minuten.

Savooiekool koken:

Breng een pan met ruim water en het bouillonblokje aan de kook.

Haal de koolbladeren los. Snijd de nerven uit de bladeren en snijd de bladeren in reepjes.

Kook de reepjes circa 5 minuten tot ze zacht zijn.

Giet ze af, bewaar circa 500 ml kookvocht, en laat ze afkoelen.

Gnocchi met savooiekool:

Kook de gnocchi gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Meng ze met de kool door de saus.

Voeg eventueel kookvocht van de kool toe.

Breng op smaak met zout en peper.

Bestrooi met Parmezaanse kaas.

Geef je waardering

13
Gnocchi met savooiekool