De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gnocchi met saffraansaus, kaneel en rucolasalade & libische pasta met zoete paprika salade

Twee heerlijke pastagerechten uit de Arabische keuken. Allereerst een vegetarisch gerecht met gnocchi, saffraansaus, kaneel en rucolasalade. Daarnaast een Libische pasta met vlees en geroosterde zoete puntpaprika's.

25 min kooktijd
Gnocchi met saffraansaus en kaneel en rucolasalade

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gnocchi met saffraansaus en kaneel en rucolasalade

Gnocchi
Kook de pasta in water met de helft van de saffraan volgens de bereidingswijze op de verpakking.


Pel en snijd de knoflook. Snijd de tomaatjes fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie in een steelpan en bak de knoflook met de tomaatjes circa 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de resterende saffraan en een snufje zout toe. Verwarm de saus circa 5 minuten op laag vuur.

Roer de saus goed door en roer de pasta erdoor. Bestrooi voor het serveren met kaneel en schaaf de pecorino erover.

Salade
Knijp 1 rijpe tomaat uit boven een kommetje. Roer de balsamicoazijn en de olijfolie door. Breng op smaak met een beetje zout en veel zwarte peper. Meng door de rucola.

Libische pasta met zoete paprika salade

Pasta
Snijd het vlees in kleine stukjes. Pel en snijd de uien grof. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de pepers in ringen. Schil en snijd de wortels in plakjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan. Bak de ui, vlees, knoflook, pepers en wortel circa 10 minuten op laag vuur. Voeg paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak op middelhoog vuur circa 5 minuten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan op heel laag vuur in 1,5 uur gaar stoven.

Breek de pasta en voeg toe aan de vleesstoof. Kook de pasta in circa 8 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Salade
Rooster de puntpaprika’s tot ze zwart geblakerd zijn. Stop ze in een boterhamzakje, knoop het zakje dicht en laat iets afkoelen. Snijd de rode ui in halve ringen. Pluk en snijd de munt fijn. Pel de paprika’s, verwijder de zaadjes en scheur de paprika’s in stukken. Meng alles en pers er een citroen boven uit. Breng op smaak met olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.

TIP: je kan de soep serveren met een bordje gesneden bosui, partjes citroen en gehakte koriander. Je kan aan tafel dan zelf verschillende smaken toevoegen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker