Gnocchi met portobello en blauwe kaas

0
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Kook de gnocchi gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook in circa 4 minuten beetgaar. Giet af.
  • Snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kipfilet met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kipfilet in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Haal de kipfilet uit de pan en laat uitlekken op een bordje met keukenpapier.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
  • Verhit een scheutje olie in de pan van de kip en fruit de uien, knoflook, kappertjes en de pijnboompitten circa 2 minuten.
  • Snijd de portobello’s in repen.
  • Schenk de kookroom erbij en voeg de gorgonzola, zongedroogde tomaten, kipfilet en de portobello’s en gnochi’s toe. Breng het geheel aan de kook en laat in circa 5 minuten op middelhoog vuur inkoken.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn.
  • Roer de sperziebonen en de helft van de peterselie erdoor.
  • Verdeel de gnocchi met portobelloen blauwe kaas over borden en strooi de resterende peterselie erover.

Ingredienten

4
Personen

Gnocchi met portobello en blauwe kaas

  • 500 g gnocchi di patata
  • 200 g sperziebonen
  • 300 g kipfilet
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 2 el kappertjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 300 g portobello’s
  • 200 ml kookroom
  • 100 g gorgonzola
  • 0.5 bladpeterselie

Extra nodig:

  • keukenpapier
Geef je waardering
0