

Ingredienten
4
Personen
Gnocchi met portobello en blauwe kaas
- 500 g gnocchi di patata
- 200 g sperziebonen
- 300 g kipfilet
- olijfolie om in te bakken
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 100 g zongedroogde tomaten
- 2 el kappertjes
- 2 el pijnboompitten
- 300 g portobello’s
- 200 ml kookroom
- 100 g gorgonzola
- 0.5 bladpeterselie
Extra nodig:
- keukenpapier
Bereidingswijze
20 minuten totale tijd
- Kook de gnocchi gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook in circa 4 minuten beetgaar. Giet af.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kipfilet met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kipfilet in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Haal de kipfilet uit de pan en laat uitlekken op een bordje met keukenpapier.
- Pel en snijd de uien in halve ringen.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
- Verhit een scheutje olie in de pan van de kip en fruit de uien, knoflook, kappertjes en de pijnboompitten circa 2 minuten.
- Snijd de portobello’s in repen.
- Schenk de kookroom erbij en voeg de gorgonzola, zongedroogde tomaten, kipfilet en de portobello’s en gnochi’s toe. Breng het geheel aan de kook en laat in circa 5 minuten op middelhoog vuur inkoken.
- Pluk en snijd de peterselie fijn.
- Roer de sperziebonen en de helft van de peterselie erdoor.
- Verdeel de gnocchi met portobelloen blauwe kaas over borden en strooi de resterende peterselie erover.

Laat hier je reactie achter