Gnocchi met pijlstaartinktvis

11
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Gnocchi:

  • Kook de aardappels in de schil gaar in circa 20 minuten in een laagje water met zout. Giet af en laat 5 minuten afkoelen.
  • Trek voorzichtig de schil van de aardappels.
  • Knijp de aardappels, terwijl ze nog warm zijn, met een pureeknijper boven een grote kom fijn.
  • Meng een snufje zout, het eigeel, de bloem en de Parmezaanse kaas en kneed tot een deeg. Proef en breng indien nodig op smaak met zout.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol tot een lange, dunne pil.
  • Snijd de pillen in plakjes en bestuif de plakjes met bloem.
  • Breng een pan met water met zout aan de kook voor de gnocchi.

Inktvissaus:

  • Maak de inktvissen schoon: verwijder de ingewanden en de gekleurde velletjes aan de buitenkant. Spoel de inktvisjes goed af onder de koude kraan en dep ze daarna droog. Snijd vervolgens in ringen van circa 1 centimeter breed.
  • Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Snijd de peper in dunne in ringetjes.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de inktvis circa 2 minuten. Voeg de knoflook en chilipeper toe en blus af met de witte wijn en de visbouillon. Voeg de cherrytomaatjes en de olijven toe en laat kort meeverwarmen.
  • Breng op smaak met bladpeterselie, zout, peper en citroensap.

Afmaken:

  • Kook ondertussen de gnocchi in circa 2 minuten gaar. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken. Verdeel over 4 borden
  • Schep de inktvissaus over de gnocchi.

Ingredienten

4
Personen

Gnocchi met pijlstaartinktvis

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 2 eierdooiers
  • 200 g tipo 00 bloem
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 pijlstaartinktvisjes
  • 3 teentjes knofllook
  • 150 g cherrytomaten
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 2 gedroogde chilipeper
  • 100 ml visbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 2 el Taggiasche olijven (zonder pit)
  • 1 el citroensap
  • olijfolie

Extra nodig

  • pureeknijper
Geef je waardering
11