Gnocchi:
- Kook de aardappels in de schil gaar in circa 20 minuten in een laagje water met zout. Giet af en laat 5 minuten afkoelen.
- Trek voorzichtig de schil van de aardappels.
- Knijp de aardappels, terwijl ze nog warm zijn, met een pureeknijper boven een grote kom fijn.
- Meng een snufje zout, het eigeel, de bloem en de Parmezaanse kaas en kneed tot een deeg. Proef en breng indien nodig op smaak met zout.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol tot een lange, dunne pil.
- Snijd de pillen in plakjes en bestuif de plakjes met bloem.
- Breng een pan met water met zout aan de kook voor de gnocchi.
Inktvissaus:
- Maak de inktvissen schoon: verwijder de ingewanden en de gekleurde velletjes aan de buitenkant. Spoel de inktvisjes goed af onder de koude kraan en dep ze daarna droog. Snijd vervolgens in ringen van circa 1 centimeter breed.
- Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Snijd de peper in dunne in ringetjes.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de inktvis circa 2 minuten. Voeg de knoflook en chilipeper toe en blus af met de witte wijn en de visbouillon. Voeg de cherrytomaatjes en de olijven toe en laat kort meeverwarmen.
- Breng op smaak met bladpeterselie, zout, peper en citroensap.
Afmaken:
- Kook ondertussen de gnocchi in circa 2 minuten gaar. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken. Verdeel over 4 borden
- Schep de inktvissaus over de gnocchi.
0 reacties