De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gnocchi met pijlstaartinktvis

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gnocchi met pijlstaartinktvis

Bereidingswijze

Gnocchi:

  • Kook de aardappels in de schil gaar in circa 20 minuten in een laagje water met zout. Giet af en laat 5 minuten afkoelen.
  • Trek voorzichtig de schil van de aardappels.
  • Knijp de aardappels, terwijl ze nog warm zijn, met een pureeknijper boven een grote kom fijn.
  • Meng een snufje zout, het eigeel, de bloem en de Parmezaanse kaas en kneed tot een deeg. Proef en breng indien nodig op smaak met zout.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol tot een lange, dunne pil.
  • Snijd de pillen in plakjes en bestuif de plakjes met bloem.
  • Breng een pan met water met zout aan de kook voor de gnocchi.

Inktvissaus:

  • Maak de inktvissen schoon: verwijder de ingewanden en de gekleurde velletjes aan de buitenkant. Spoel de inktvisjes goed af onder de koude kraan en dep ze daarna droog. Snijd vervolgens in ringen van circa 1 centimeter breed.
  • Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Snijd de peper in dunne in ringetjes.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de inktvis circa 2 minuten. Voeg de knoflook en chilipeper toe en blus af met de witte wijn en de visbouillon. Voeg de cherrytomaatjes en de olijven toe en laat kort meeverwarmen.
  • Breng op smaak met bladpeterselie, zout, peper en citroensap.

Afmaken:

  • Kook ondertussen de gnocchi in circa 2 minuten gaar. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken. Verdeel over 4 borden
  • Schep de inktvissaus over de gnocchi.

Vanuit Amsterdam kookt Roberta Pagnier de modern Italiaanse keuken. Haar inspiratie haalt ze uit Rome, waar ze elke aflevering de couleur locale opsnuift, proeft, ruikt en voelt. Ze ontmoet allerlei mensen en stuit op culinaire schatten. Dit brengt ze terug naar haar eigen keuken waar ze laat zien dat de Italiaanse keuken meer is dan alleen pasta en pizza.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.