Gnocchi
-
Breng de melk aan de kook. Breek de noedels boven de pan en verwarm circa 2 minuten tot de noedels zacht zijn. Giet de noedels af en vang de melk op.
-
Doe de gekookte noedels in een keukenmachine en maal samen 125 ml opgevangen melk fijn. Voeg de eidooier en twee zakjes kruiden van de instant noedels toe en meng in 30 seconde tot een deeg. Doe het mengsel in een spuitzak en laat afkoelen in de koelkast.
-
Breng een pan met water aan de kook. Snijd het uiteinde van de spuitzak eraf zodat er een opening ontstaan en spuit boven de pan water gnocchi van circa 2,5 centimeter. Kook de gnocchi circa 1 minuut.
-
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de gnocchi goudbruin. Voeg dan een zakje knoflookolie van de instant noedels toe.
Gewokte groente
-
Snijd de shiitake in reepjes, de helft van de bosui in ringen en de andere helft in stukken. Halveer de sugarsnaps over de breedte, halveer de bimi en snijd de paksoi in reepjes. Snijd de rode peper in ringen.
-
Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok en voeg de shiitake toe, roerbak een minuut en voeg de stukken van de bosui, de bimi, sugarsnaps, rode peper en knoflookolie van de instant noedels toe. Roerbak 4-5 minuten.
-
Voeg de paksoi toe. Voeg de gnocchi toe wanneer de paksoi is geslonken. Voeg voor de smaak een scheutje sojasaus toe. Verdeel over de borden en serveer.
Eddy Zoey’s cold as spice
-
Shake voor twee glazen de alcoholvrije gin, sapinca en tonic goed door elkaar. Verdeel de ijsblokjes over de glazen.
-
Schaaf linten van de komkommer. Snijd de peper in ringen. Schenk het drankje erbij en garneer met de komkommerslierten en rode peper.
Meld je aan en praat mee