Gnocchi met gesmoorde groene kool en kabeljauw

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Gnocchi
Schil en snijd de aardappels in blokjes. Kook de aardappels in een pan met water in circa 10 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat uitwasemen. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper en roer glad door een zeef. Voeg de bloem, het ei en een beetje zout toe en kneed tot een deegbal.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Rol een pil van het deeg en snijd er stukjes van circa 3 centimeter van. Kook de gnocchi circa 3 minuten tot ze gaan drijven. Giet af en besprenkel met olijfolie.

Gestoofde groene kool
Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de groene kool, verwijder de kern en snijd de groene kool in zo dun mogelijke reepjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de groene kool toe en bak circa 4 minuten. Schenk het water erbij, breng aan de kook en kook de groene kool op laag vuur met het deksel op de pan in circa 15 minuten gaar. Rasp de Parmezaanse kaas. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Romige kabeljauw
Week de morilles circa 15 minuten in warm water. Breng de kookroom aan de kook. Giet de morilles af, snijd ze in stukjes en voeg de morilles toe aan de room. Laat circa 5 minuten koken. Zet het vuur uit en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheut olie in een koekenpan, bak de kabeljauwfilets circa 5 minuten op middelhoog vuur en bestrooi m et een beetje zout en versgemalen peper. Draai de filets om en schenk de morilleroom erbij. Zet het vuur uit.

Serveren
Schep de gnocchi op borden. Verdeel de gestoofde groene kool over de gnocchi en verdeel de kabeljauw met de romige saus eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Gnocchi

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 300 g bloem
  • 1 ei
  • olijfolie

Gestoofde groene kool

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine groene kool
  • olijfolie
  • 150 ml water
  • 150 g Parmezaanse kaas

Romige kabeljauw

  • 50 g gedroogde morilles
  • 200 ml kookroom
  • olijfolie
  • 4 kabeljauwfilets à 140 g

Extra nodig

  • pureestamper
  • rasp
Geef je waardering
0