Glutenvrije cheesecake

9
Makkelijk
Glutenvrije cheesecake

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd
  • Doe de pecannoten met de suiker en maple syrup in een pan op het vuur. Laat 3 minuten bubbelen. Haal van het vuur af.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Maal de pecannoten fijn in de keukenmachine of hak ze in kleinere stukjes. Je wil dat er her en der wel grotere stukken noot overblijven.
  • Verdeel de notenmassa over de bodem en druk aan.
  • Klop de slagroom, gecondenseerde melk en roomkaas tot een geheel. Het moet een beetje de substantie van afgekoelde custard of vla hebben.
  • Schenk het roomkaasmengsel over de pecannoten en zet een nacht in de koelkast.

Tip: Versier de cheesecake met gezouten caramel en andere eetbare tierelantijnen. 

Ingredienten

1
Porties

Glutenvrije cheesecake

  • 250 g pecannoten
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 5 el maple syrup
  • 100 ml slagroom
  • 300 g roomkaas
  • 1 blikje gecondenseerde melk

Extra nodig

  • bakvorm van 24 cm doorsnede
  • bakpapier
Geef je waardering
9