Laat de varkenshaasjes circa 30 minuten voor bereiding op kamertemperatuur komen.
Wortel, aardappel en ui
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Bestrooi een bakplaat met bakpapier met het zeezout.
- Leg de uien ongepeld en de wortels en aardappels ongeschild op het zout. Gaar de groente in de oven circa 30 minuten. Haal de groente uit de oven en verwijder al het zout. Snijd de wortel in stukken. Pel de aardappel. Pel en snijd de uien grof.
- Pureer de wortels en aardappels fijn met een pureestamper. Breng op smaak met de boter, een beetje zout en versgemalen peper.
Varkenshaas
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan.
- Breng de varkenshaasjes op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en bak om en om in circa 8 minuten goudbruin. Voeg de boter toe en bak nog circa 5 minuten. Haal de varkenshaasjes uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.
- Voeg voor de jus de honing, drie vierde van de balsamicoazijn, tijm en een scheutje water toe aan het bakvet en kook circa 5 minuten. Voeg de uien toe aan de jus.
- Verwarm de geruste varkenshaasjes in de pan met jus circa 5 minuten. Wentel de varkenshaasjes af en toe door de jus zodat ze mooi gaan glanzen. Snijd de varkenshaasjes in plakken.
- Verwijder de takjes tijm uit de jus.
Veldsla
- Meng de veldsla, een scheutje olijfolie extra vierge en de resterende balsamicoazijn in een kom. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de stamppot over borden en maak er een kuiltje in. Leg de plakken varkenshaas en veldsla naast de stamppot. Giet de jus in het kuiltje.
0 reacties