De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ghraif

30 min kooktijd
Ghraif

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Deeg
Hak de dille fijn. Meng de bloemsoorten met het zout en de dille. Meng het water er beetje bij beetje door tot er een soepel deeg ontstaat. Verdeel het deeg in vieren en vorm er bolletjes van. Smelt de boter met de olie. Bestrijk de deegbolletjes met het botermengsel (bewaar wat botermengsel voor later). Dek het deeg af met plasticfolie.

Rundervulling
Maal met de gehaktmolen het vlees fijn tot gehakt. Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie een koekenpan en rul het gehakt met de sjalot en de knoflook. Snijd de schil van de halve ingelegde citroen fijn en voeg toe aan het gehakt. Verwijder de draden van de bleekselderij, snijd de bleekselderij fijn en voeg toe aan het gehakt.

Ghraif
Vet het aanrecht in met het achtergehouden botermengsel. Leg een bolletje deeg op het ingevette stuk. Wrijf het deeg voorzichtig uit tot een plak van circa 30 bij 30 centimeter en circa 3 tot 4 millimeter dik. Tip: als dit lastig gaat, pak wat van het botermengsel om je handen mee in te wrijven. Schep een beetje gehakt in het midden van het deeg en vouw het deeg dicht tot een pakketje. Herhaal dit voor de resterende deegbollen. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de ghraifs op laag vuur om en om in circa 6 minuten goudbruin.

Serveren
Serveer de ghraifs op een schaal.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker