De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

gezouten boter-karamelsnoepjes

Gezouten boter-karamelsnoepjes zijn een perfecte match bij een kopje thee of koffie. Superlekker en simpel om te maken.

Gezouten boter-karamelsnoepjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Zelf snoepjes maken? Dat kan zeker! Deze boter-karamelsnoepjes bestaan voornamelijk uit boter, suiker en slagroom. Verras je bezoek met deze zelfgemaakte snoepjes.

Bereidingswijze

Stappenplan

 1. Bestrijk de schaal met een beetje olie en leg er een velletje bakpapier in. 
  Giet de slagroom in een pan en voeg de baking soda, zout en de vanille toe. Breng de slagroom aan de kook en zet het vuur uit met het deksel op de pan zodat het warm blijft. 

 2. Verwarm de glucose of honing in een ruime pan op laag vuur en voeg in kleine gedeeltes steeds wat suiker toe. Voeg pas weer wat suiker toe als alles is gesmolten. Blijf rustig roeren met een spatel en laat de suiker geleidelijk karamelliseren en mooi goudbruin worden. Voeg al roerend de in stukjes gesneden boter toe. De karamel begint nu eerst wat te bruisen, dit is normaal. 

 3. Neem het vanillestokje uit de slagroom en giet de hete room rustig bij de karamel. Laat de karamel rustig, al roerend met een garde, op laag vuur koken. Het duurt circa 10 minuten tot de thermometer 125 graden aangeeft. Neem de pan van het vuur en wacht even totdat de karamel niet meer borrelt.

 4. Giet de karamel voorzichtig in de voorbereide vorm en laat het minstens 4 uur, maar liefst tot de volgende dag afkoelen op het aanrecht (niet in de koelkast!). Keer de vorm om op een snijplank en verwijder het bakpapier. Snijd de karamel met een groot mes eerst in repen en deze dan weer in kleine langwerpige stukjes.  

  Verpak de karamelsnoepjes per stuk in cellofaanfolie en draai de zijkanten als een toffee aan. Bewaar ze op een droge plaats bijvoorbeeld in een mooie doorzichtige pot. 

Rudolph van Veen heeft weer een nieuwe show; Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers. Elke aflevering bezoekt een junior bakker de welbekende bakery om de kneepjes van het vak te leren van meesterpatissier Rudolph. 

Elke werkdag om 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's bakery: jonge bakkers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker