De shoarma maken:
- Snijd de kipfilets in dunne reepjes.
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Kruid de reepjes met paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper.
- Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen.
- Maak de champignons schoon en snijd in vieren.
- Verhit olie in een pan en fruit hierin in de ui en knoflook.
- Voeg de kipreepjes, paprika en champignons toe.
- Bak op hoog vuur de kip in circa 10 minuten gaar.
De saus maken:
- Pluk de dille en basilicumblaadjes en snijd samen met de bieslook fijn.
- Pel en hak de tenen knoflook fijn.
- Meng de yoghurt met fijngesneden knoflook en kruiden.
- Breng op smaak met zout en peper. Plus de rasp en sap van de citroen.
Brood roosteren en sla wassen:
- Rooster de pita broodjes volgens de gebruiksaanwijzing.
- Was en droog de sla.
- Was de tomaten, verwijder het groene kroontje en snijd in plakken.
- Was de komkommer en snijd ook in dunne plakjes.
0 reacties