Gezonde shoarma

10
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

De shoarma maken:

  • Snijd de kipfilets in dunne reepjes.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Kruid de reepjes met paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper.
  • Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen.
  • Maak de champignons schoon en snijd in vieren.
  • Verhit olie in een pan en fruit hierin in de ui en knoflook.
  • Voeg de kipreepjes, paprika en champignons toe.
  • Bak op hoog vuur de kip in circa 10 minuten gaar.

De saus maken:

  • Pluk de dille en basilicumblaadjes en snijd samen met de bieslook fijn.
  • Pel en hak de tenen knoflook fijn.
  • Meng de yoghurt met fijngesneden knoflook en kruiden.
  • Breng op smaak met zout en peper. Plus de rasp en sap van de citroen.

Brood roosteren en sla wassen:

  • Rooster de pita broodjes volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Was en droog de sla.
  • Was de tomaten, verwijder het groene kroontje en snijd in plakken.
  • Was de komkommer en snijd ook in dunne plakjes.

Ingredienten

4
Personen

Gezonde shoarma

  • 400 g kipfilet
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 250 gr champignons
  • zonnebloemolie
  • 8 volkoren pita broodjes
  • 100 g gemengde sla
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • zout
  • versgemalen peper

Saus

  • 2 teentjes knoflook
  • 0.25 bosje bieslook
  • 2 takjes dille
  • 2 takjes basilicum
  • 200 ml magere yoghurt
  • 1 citroen
Geef je waardering
10