Mounir Toub

Ingredienten

4
Personen

Shoarmakruiden

  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zout
  • peterselie

Broodje shoarma

  • 4 kipfilet
  • 5 tl shoarmakruiden
  • 4 volkoren maaltijdpita’s
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 komkommer
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 bosuitje
  • 2 uien
  • 150 g maïskorrels

Knoflooksaus

  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el halvanaise
  • 8 el magere yoghurt
  • 2 tl harissa

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Verwarm de oven alvast voor op 180˚C

Broodje shoarma

Snijd de kipfilets in dunne reepjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de kip, bestrooid met shoarmakruiden, met de deksel op de pan in circa 10 minuten gaar.

Snijd de ijsbergsla in dunne repen, de komkommer in dunne plakjes en de tomaten in vieren. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne repen. Snijd het bosuitje in dunne ringen. Pel en snijd de ui in ringen. Laat de maiskorrels uitlekken.

Knoflooksaus

Pel en snijd de knoflook fijn. Meng in een kom alle ingrediënten voor de knoflooksaus.

Broodje shoarma

Rooster de pita’s in de broodrooster. Snijd de pita’s open en beleg ze met salade en groente en vul met shoarma. Lepel de saus erover.

Op zoek naar nog meer gezonde recepten zoals deze? Bekijk hier de lekkerste gezonde recepten

Geef je waardering

239
Gezond broodje shoarma