De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gewokte varkenslapjes met paksoi op citroenrijst

Heerlijke sticky varkenslapjes uit de wok met frisse citroenrijst.

Gewokte varkenslapjes

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis

Bereidingswijze

Bereiding

Snijd 2 cm gember fijn en rasp de schil van de citroen. Kook de rijst in water met een beetje zout, de gember en citroenzest in circa 8 minuten gaar. Laat de rijst nog 5 minuten met de deksel op de pan staan en schep om.

Snijd de prei in ringen. Pel en snipper de knoflook fijn. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Snijd de rest van de gember fijn. Snijd de paksoi in reepjes. Snijd de varkenslapjes in reepjes.

Verhit een wok of hapjespan met zonnebloemolie en fruit de prei met de knoflook, peper en gember. Voeg de reepjes varkenslapjes toe bak bruin. Voeg op het laatste moment de paksoi toe. Breng op smaak met sojasaus en chilisaus.

Snijd de koriander grof.

Serveren

Serveer de wokschotel met citroenrijst en verse koriander.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker