Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Gewokte tofu en groente met sojasaus

  • 300 g mihoen
  • 250 g shiitake
  • 400 g tofu
  • 200 g jonge maïskolfjes
  • 1 bosje bosui
  • 1 rode paprika
  • arachideolie
  • 150 g taugé
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 limoen
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 100 ml sojasaus
  • 1 el sesamzaadjes
  • 0.5 bosje koriander

Extra nodig

  • wok

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Mihoen

  • Gaar de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Tofu met groente uit de wok

  • Verwijder de steeltjes van de shiitake. Snijd de shiitake in gelijke plakjes.
  • Snijd de tofu in gelijke blokjes.
  • Halveer de maïskolfjes in schuine gelijke stukjes.
  • Snijd de bosui in grove ringetjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en bak de shiitake en de tofu circa 6 minuten. Voeg de maïskolfjes, bosui en paprika toe en bak circa twee minuten. Voeg de taugé toe en bak circa 2 minuten. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Pluk de koriander.

Sojasaus

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil en snijd de gember fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de knoflook en de gember circa 2 minuten.
  • Halveer de limoen.
  • Voeg de bruine basterdsuiker, sojasaus, sesamzaadjes en het sap van de limoen toe. Breng aan de kook en laat circa 5 minuten inkoken tot een stroperige saus.

Serveren

  • Verdeel de mihoen over borden. Verdeel de tofu en groente over de mihoen en lepel royaal de saus eroverheen. Strooi de koriander eroverheen.

Geef je waardering

22
Gewokte tofu en groente met sojasaus