Mihoen
- Gaar de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Tofu met groente uit de wok
- Verwijder de steeltjes van de shiitake. Snijd de shiitake in gelijke plakjes.
- Snijd de tofu in gelijke blokjes.
- Halveer de maïskolfjes in schuine gelijke stukjes.
- Snijd de bosui in grove ringetjes.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
- Verhit een scheutje olie in een wok en bak de shiitake en de tofu circa 6 minuten. Voeg de maïskolfjes, bosui en paprika toe en bak circa twee minuten. Voeg de taugé toe en bak circa 2 minuten. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
- Pluk de koriander.
Sojasaus
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Schil en snijd de gember fijn.
- Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de knoflook en de gember circa 2 minuten.
- Halveer de limoen.
- Voeg de bruine basterdsuiker, sojasaus, sesamzaadjes en het sap van de limoen toe. Breng aan de kook en laat circa 5 minuten inkoken tot een stroperige saus.
Serveren
- Verdeel de mihoen over borden. Verdeel de tofu en groente over de mihoen en lepel royaal de saus eroverheen. Strooi de koriander eroverheen.
0 reacties