Gewokte tofu en groente met sojasaus

14
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Mihoen

  • Gaar de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Tofu met groente uit de wok

  • Verwijder de steeltjes van de shiitake. Snijd de shiitake in gelijke plakjes.
  • Snijd de tofu in gelijke blokjes.
  • Halveer de maïskolfjes in schuine gelijke stukjes.
  • Snijd de bosui in grove ringetjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en bak de shiitake en de tofu circa 6 minuten. Voeg de maïskolfjes, bosui en paprika toe en bak circa twee minuten. Voeg de taugé toe en bak circa 2 minuten. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Pluk de koriander.

Sojasaus

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil en snijd de gember fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de knoflook en de gember circa 2 minuten.
  • Halveer de limoen.
  • Voeg de bruine basterdsuiker, sojasaus, sesamzaadjes en het sap van de limoen toe. Breng aan de kook en laat circa 5 minuten inkoken tot een stroperige saus.

Serveren

  • Verdeel de mihoen over borden. Verdeel de tofu en groente over de mihoen en lepel royaal de saus eroverheen. Strooi de koriander eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Gewokte tofu en groente met sojasaus

  • 300 g mihoen
  • 250 g shiitake
  • 400 g tofu
  • 200 g jonge maïskolfjes
  • 1 bosje bosui
  • 1 rode paprika
  • arachideolie
  • 150 g taugé
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 limoen
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 100 ml sojasaus
  • 1 el sesamzaadjes
  • 0.5 bosje koriander

Extra nodig

  • wok
Geef je waardering
14