De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde tongschar met tomaat en venkelrisotto

45 min kooktijd
Gevulde tongschar met tomaat en venkelrisotto

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Risotto
Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de venkel, snijd de kern eruit en snijd de venkel in stukjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook en venkel. Fruit de risotto circa 5 minuten mee en blus af met de wijn en bouillon. Kook de risotto, op laag vuur, onder af en toe roeren en met een deksel op de pan gaar.

Tomatenolie
Breng een pan met water aan de kook. Snijd het kroontje uit de tomaten en snijd een kruisje in de onderkant van de tomaten. Dompel de tomaten circa 10 seconden in het water, spoel ze koud en verwijder de velletjes. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in blokjes. Meng de tomaten met de olie en breng op smaak met zout en peper.

Gevulde tongschar
Snijd de wortel en prei in stukjes. Breng de wijn, met water, laurier, wortel en prei aan de kook. Snijd de zalm in 12 gelijke stukjes en rol de zalm in de tongscharfilets. Steek de rolletjes vast met een cocktailprikker. Schep de visrolletjes in de bouillon en pocheer ze circa 6 minuten. Verwarm de frituur voor op 150 ˚C. Pluk de peterselie en frituur de peterselie krokant. Breng op smaak met zout.

Verdeel de risotto in de stekervorm over borden. Haal de prikkers uit de visrolletjes en leg de visrolletjes op de risotto. Lepel de tomatenolie erover en garneer met de peterselie.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker