Gevulde tomaten en forel met amandelen

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Gevulde tomaten (ca 20 minuten)
Verwarm de oven voor op hetelucht 180 °C. Rasp de kaas en pluk de blaadjes basilicum. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en pel de knoflook. Wrijf in de vijzel de basilicumblaadjes, zout, pijnboompitten en knoflook tot een pasta en meng de kaas erdoor. Voeg al roerend de olijfolie toe tot er een smeuïg mengsel ontstaat. Snijd de kapjes van de tomaten en hol ze uit met een bolletjessteker. Snijd de mozzarella in plakken en de olijven in ringetjes. Vul de tomaten met de pesto en de olijven, leg een plakje mozzarella op iedere tomaat en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de tomaten circa 15 minuten in de oven.

Forel met amandelen (ca 25 minuten)
Verwarm de oven voor op hetelucht 180 °C. Spoel de forellen schoon en dep ze droog. Boen de citroen schoon en snijd hem in dunne plakken. Ris de tijmblaadjes en hak ze fijn. Wrijf de buikholtes van de forellen in met zout, peper en tijmblaadjes. Leg de plakjes citroen in de buikholtes en leg de forellen naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de vis met olijfolie en strooi de amandelen erover. Bak de forellen in circa 15 minuten gaar.

Ingredienten

4
Personen

Gevulde tomaten

  • 40 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje basilicum
  • zeezout
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 150 ml olijfolie
  • 2 el zwarte olijven
  • 8 coeur de boeuf tomaten
  • 1 bol mozzarella

Forel met amandelen

  • 4 forelfilets a 200 g
  • 1 citroen
  • 2 takjes tijm
  • olijfolie
  • zout
  • zout
  • versgemalen peper
  • 25 geschaafde amandelen
Geef je waardering
2