De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde tomaten en forel met amandelen

Verwarm de oven voor op hetelucht 180 °C. Rasp de kaas en pluk de blaadjes basilicum. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en pel de knoflook. Wrijf in de vijzel de basilicumblaadjes, zout, pijnboompitten en knoflook tot een pasta en meng de kaas erdoor. Voeg al roerend de olijfolie toe tot er een smeuïg mengsel ontstaat.

45 min kooktijd
Gevulde tomaten en forel met amandelen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Gevulde tomaten (ca 20 minuten)
Verwarm de oven voor op hetelucht 180 °C. Rasp de kaas en pluk de blaadjes basilicum. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en pel de knoflook. Wrijf in de vijzel de basilicumblaadjes, zout, pijnboompitten en knoflook tot een pasta en meng de kaas erdoor. Voeg al roerend de olijfolie toe tot er een smeuïg mengsel ontstaat. Snijd de kapjes van de tomaten en hol ze uit met een bolletjessteker. Snijd de mozzarella in plakken en de olijven in ringetjes. Vul de tomaten met de pesto en de olijven, leg een plakje mozzarella op iedere tomaat en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de tomaten circa 15 minuten in de oven.

Forel met amandelen (ca 25 minuten)
Verwarm de oven voor op hetelucht 180 °C. Spoel de forellen schoon en dep ze droog. Boen de citroen schoon en snijd hem in dunne plakken. Ris de tijmblaadjes en hak ze fijn. Wrijf de buikholtes van de forellen in met zout, peper en tijmblaadjes. Leg de plakjes citroen in de buikholtes en leg de forellen naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de vis met olijfolie en strooi de amandelen erover. Bak de forellen in circa 15 minuten gaar.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker