Gevulde tahoe (tahu isi)

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Gevulde tahoe
Pel en snipper de sjalotten. Pel en hak de knoflook. Maal de garnalen met de sjalotten en knoflook fijn. Pluk en hak de bladselderij. Vijzel de ketoembar en meng samen met de Hollandse garnalenpuree, bladselderij en een ei door het gehakt.

Verhit olie tot circa 180 ºC. Snijd de tahoe in plakken van circa 3 centimeter dik. Snijd de plakken diagonaal door zodat je driehoeken krijgt. Lepel met een theelepel in het midden van de lange zijkant wat tahoe uit. Vul de uitsparing met het gehaktmengsel. Kluts een ei en wentel de tahoepakketjes er doorheen. Bak de tahoe in de frituur goudbruin. Laat de tahoe uitlekken op keukenpapier.

Sambal ketjap
Snijd de rode peper in ringen. Pel en snipper de ui en meng de ui met de peper. Voeg ketjap toe tot er een dikke saus ontstaat. Halveer de citroen en voeg citroensap naar smaak toe.

Ingredienten

4
Personen

Gevulde tahoe

  • 3 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 3 takjes bleekselderij
  • 1 tl ketoembar
  • 200 g half-om-half gehakt
  • 2 eieren
  • 500 g tahoe

Sambal ketjap

  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 4 el ketjap manis
  • 1 citroen

Extra nodig

  • olie om in te frituren
  • keukenpapier
  • staafmixer
Geef je waardering
3