Kook de rijst gaar in ruim water met zout.
Giet de rijst af en laat afkoelen (niet afspoelen).
Kipfilets
Verwijder de haasjes van de kipfilets en hak de haasjes zo fijn mogelijk.
Snijd de kipfilets in de lengte open maar niet helemaal door.
Snijd de abrikozen in kleine blokjes.
Ontpit en snijd de dadels in kleine stukjes.
Meng de abrikozen, dadels, pistachenoten en haasjes met elkaar.
Kluts en meng 1 ei door het vruchtenmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Vul de kipfilets met het vruchtenmengsel en prik ze vast met een cocktailprikker.
Verhit olie in een pan. Bak de kipfilets op laag vuur in circa 3 minuten per kant goudbruin.
Leg een deksel op de pan en laat ze circa 6 minuten garen.
Gestoofde venkel
Halveer de venkel en verwijder de kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.
Verhit boter in een pan en voeg de venkel toe. Voeg kaneel en een scheutje water toe.
Stoof de venkel in circa 5 minuten gaar.
Rijstkoekjes
Pluk en snijd de koriander in reepjes.
Meng de rijst met de maïskorrels, chilisaus en koriander.
Kluts het ei.
Meng het ei met het rijstmengsel en verdeel in 8 gelijke hoopjes.
Verhit een scheut olie in een pan, leg de hoopjes erin en druk de ze plat.
• Bak de rijstkoekjes in circa 3 minuten per kant om en om goudbruin.
0 reacties