Gevulde kipfilet met opgebakken aardappeltjes

14
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Opgebakken Aardappeltjes:

  • Verhit olie in een pan.
  • Bak opbak aardappels in circa 10 minuten goudgeel. Schep regelmatig om.

De gevulde kipfilets:

  • Snijd de kipfilets overdwars open.
  • Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng in een kom de geraspte kaas met de bieslook, ui, knoflook en het ei. Kruid met zout en peper.
  • Wanneer de massa te vochtig is, het paneermeel erdoor roeren.
  • Schep het mengsel in de kipfilets. Maak dicht met een cocktailprikker.
  • Kruid de buitenkant van de kipfilets met zout en peper.
  • Verwarm een pan met olie. Bak de kipfilets in circa 15 minuten gaar.

De spruitjes:

  • Maak de spruitjes schoon.
  • Kook de spruitjes in een pan met water en zout in circa 8 minuten beetgaar.
  • Giet de spruitjes af.

De salade:

  • Was en droog de sla goed.
  • Pel het sjalotje en snijd fijn. Meng het sjalotje met de honing, mosterd en azijn.
  • Breng op smaak met peper en zout. Giet er een scheutje olijfolie bij.

Thema: passie voor piepers

spruitjes

Ingredienten

4
Personen

Gevulde kipfilet met opgebakken aardappels

  • 450 g opbak aardappels
  • 4 kipfilets
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0.25 bosje bieslook
  • 60 g geraspte komijnkaas
  • 1 ei
  • 100 g paneelmeel
  • zonnebloemolie
  • 400 g spruiten
  • 100 g gemengde sla
  • 1 sjalotje
  • 1 el honing
  • 1 el mosterd
  • 100 ml witte wijnazijn
  • olijfolie extra vierge
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • 4 cocktailprikkers
Geef je waardering
14