De kip en groente:
Snijd de kipfilets aan 1 kant open.
Breng de binnenkant op smaak met zout en peper.
Pel de ui en snijd deze in dunne ringen.
Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes.
Was en droog de spinazie en verwijder de dikke stelen van de spinazie.
Snijd de olijven doormidden.
Het spinaziemengsel maken:
Verhit een pan met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui.
Voeg de spinazie toe en bak op hoog vuur circa 2 minuten.
Voeg de zongedroogde tomaten, olijven en pijnboompitten toe.
Laat het mengsel uitlekken. Druk zoveel mogelijk vocht eruit.
Roer de ricotta door het spinaziemengsel.
Breng op smaak met zout en peper.
De kipfilets vullen:
Verdeel het spinaziemengsel in de kipfilets.
Maak dicht met een cocktailprikker.
Verwarm een pan met een scheut olijfolie.
Voeg de kipfilets toe en bak ze in circa 8 minuten goudbruin.
De polenta:
Roer de polenta door de kippenbouillon
Breng al roerende in een pan aan de kook.
Zet het vuur laag en leg de deksel op de pan.
Gaar de polenta in circa 10 minuten.
Was en droog de rucola goed en snijd fijn.
Roer de geraspte kaas en rucola door de polenta.
Breng op smaak met zout en peper.
0 reacties