Sla 4 kipfilets tussen plastic folie plat als een schnitzel. Snijd 1 kipfilet in stukjes en pureer deze in een keukenmachine, samen met 1 ei, knoflook en room, tot een zogenaamde farce. Snijd de paprika in kleine blokjes en blancheer deze heel kort (1 minuut op 100 °C). Blancheer ook de spinazie (1 minuut op 100 °C) en de babymaiskolven (5 minuten op 100 °C). Spatel de paprika door de farce. Omwikkel de babymaiskolven met de spinazie. Leg op elke geplette kipfilet 2 eetlepels van de farce en tevens de omwikkelde babymaiskolven. Rol de filet op. Rol om de gevulde filets een mooie plak serranoham. Rol dit geheel in beboterde aluminiumfolie. Draai de zijkanten als een toffee strak aan. Gaar de gevulde kipfilets in een oven circa 20 minuten op 180 °C, of in een combi-stoomoven op 170 °C met 30% stoom.
Dit gerecht kunt u afmaken met kippenlevertjes. U kunt de kippenlevertjes dan kort aanbakken, in blokjes snijden en door de farce mengen.
Dit recept komt uit de aflevering over Las Vegas van het programma The Taste of Life Travel.
0 reacties