De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde kipfilet

40 min kooktijd
Gevulde Kipfilet

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Sla 4 kipfilets tussen plastic folie plat als een schnitzel. Snijd 1 kipfilet in stukjes en pureer deze in een keukenmachine, samen met 1 ei, knoflook en room, tot een zogenaamde farce. Snijd de paprika in kleine blokjes en blancheer deze heel kort (1 minuut op 100 °C). Blancheer ook de spinazie (1 minuut op 100 °C) en de babymaiskolven (5 minuten op 100 °C). Spatel de paprika door de farce. Omwikkel de babymaiskolven met de spinazie. Leg op elke geplette kipfilet 2 eetlepels van de farce en tevens de omwikkelde babymaiskolven. Rol de filet op. Rol om de gevulde filets een mooie plak serranoham. Rol dit geheel in beboterde aluminiumfolie. Draai de zijkanten als een toffee strak aan. Gaar de gevulde kipfilets in een oven circa 20 minuten op 180 °C, of in een combi-stoomoven op 170 °C met 30% stoom.

Dit gerecht kunt u afmaken met kippenlevertjes. U kunt de kippenlevertjes dan kort aanbakken, in blokjes snijden en door de farce mengen.

Dit recept komt uit de aflevering over Las Vegas van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker