Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Breng een pan met water en zout aan de kook. Maak de bladeren van de groene kool los en kook de bladeren circa 1 minuut. Giet de bladeren af, spoel koud en laat ze drogen.
Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en snijd de koriander fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uien, knoflook, gehakt en chilivlokken circa 4 minuten. Voeg de tomatenpuree, paprika’s en de helft van de koriander toe en laat circa 2 minuten meebakken. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de bladeren groene kool op een plank, snijd de zijkanten eraf zodat je een vierkant krijgt. Meng de afgesneden groene kool door het gehaktmengsel.
Schep op ieder blad groene kool 2 eetlepels gehaktmengsel. Rol het geheel op tot een strak pakketje.
Leg alle koolrolletjes, strak naast elkaar, in de pan waar de vulling in is gemaakt. Voeg de tomatenblokjes, bouillonblokje, het water en de resterende koriander toe en breng het geheel met de deksel op de pan aan de kook. Laat circa 4 minuten koken.
0 reacties