De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde gehaktappeltjes

Verwarm de oven voor op hetelucht 180 °C. Pel en snipper 1 ui. Pel en hak de knoflook. Pel de andere ui en snijd deze in ringen. Verkruimel de speculaasjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de gesnipperde ui, knoflook, tomatenpuree, hacheekruiden, speculaasjes en wijn toe.

35 MIN
Gevulde Gehaktappeltjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op hetelucht 180 °C. Pel en snipper 1 ui. Pel en hak de knoflook. Pel de andere ui en snijd deze in ringen. Verkruimel de speculaasjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de gesnipperde ui, knoflook, tomatenpuree, hacheekruiden, speculaasjes en wijn toe. Laat het vocht iets verdampen. Schil de appels, halveer ze en hol ze uit. Vul de appels met het gehaktmengsel en zet ze in een ingevette ovenschaal. Verhit de resterende boter en bak de uienringen kort. Schep ze op het gehaktmengsel en rasp de kaas erover. Bak de appels circa 20 minuten in de oven.

Lekker met bijvoorbeeld aardappelpuree.

Dit recept komt uit de aflevering over Parijs van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker