Gevulde gehaktappels met peultjessalade

0
Makkelijk
Gevulde gehaktappels met peultjessalade

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Het gehaktmengsel maken

  • Pel en snipper 1 ui. Pel de andere ui en snijd in dunne halve ringen.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Verkruimel de speculaasjes.
  • Verhit olie in een koekenpan en rul het gehakt op hoog vuur
  • Voeg de gesnipperde ui, knoflook, hacheekruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, speculaasjes en een scheutje water toe.
  • Breng aan de kook en laat het vocht voor de helft verdampen.

Krieltjes

  • Vet een ovenschaal in.
  • Leg de mini krieltjes in de ovenschaal en bak in de oven goudbruin in circa 25 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Gevulde gehaktappels

  • Schil intussen de appels en snijd het bovenste gedeelte eraf en bewaar deze kapjes. Hol de appels uit.
  • Vul de appels met het gehaktmengsel en zet ze in een ingevette ovenschaal.
  • Bestrooi de gevulde appels met halve uienringen en geraspte kaas.
  • Leg de kapjes appel erbij. Bak de appels circa 20 minuten in de oven.
  • Hak de bieslook fijn en strooi over de gehaktappels.

Peultjessalade

  • Breng een pan water met zout aan de kook voor de peultjes.
  • Onthaar de peultjes en snijd in fijne reepjes.
  • Snijd het kontje van de roodlof en snijd ook in reepjes.
  • Leg de peultjes in het kokende water en gaar in circa 2 minuten en spoel goed koud.
  • Meng de peultjes en roodlof in een kom en verkruimel er de feta over.
  • Meng de rode wijnazijn en mosterd erdoor.
  • Breng op smaak met een scheut olijfolie en peper en zout.

Ingredienten

4
Personen

Gevulde gehaktappels

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 speculaasjes
  • zonnebloemolie
  • 400 g mager gehakt
  • 2 tl hacheekruiden
  • 50 g tomatenpuree
  • 700 g mini krieltjes
  • 4 appels (elstar)
  • 100 g geraspte kaas
  • 0.25 bieslook
  • zout
  • versgemalen peper

Peultjessalade

  • 250 g peultjes
  • 2 stronkjes roodlof
  • 50 g feta
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 tl mosterd
Gevulde gehaktappels met peultjessalade
Geef je waardering
0