- Verwarm de oven voor op 180 ÂșC.
Het gehaktmengsel maken
- Pel en snipper 1 ui. Pel de andere ui en snijd in dunne halve ringen.
- Pel en hak de knoflook.
- Verkruimel de speculaasjes.
- Verhit olie in een koekenpan en rul het gehakt op hoog vuur
- Voeg de gesnipperde ui, knoflook, hacheekruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, speculaasjes en een scheutje water toe.
- Breng aan de kook en laat het vocht voor de helft verdampen.
Krieltjes
- Vet een ovenschaal in.
- Leg de mini krieltjes in de ovenschaal en bak in de oven goudbruin in circa 25 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
Gevulde gehaktappels
- Schil intussen de appels en snijd het bovenste gedeelte eraf en bewaar deze kapjes. Hol de appels uit.
- Vul de appels met het gehaktmengsel en zet ze in een ingevette ovenschaal.
- Bestrooi de gevulde appels met halve uienringen en geraspte kaas.
- Leg de kapjes appel erbij. Bak de appels circa 20 minuten in de oven.
- Hak de bieslook fijn en strooi over de gehaktappels.
Peultjessalade
- Breng een pan water met zout aan de kook voor de peultjes.
- Onthaar de peultjes en snijd in fijne reepjes.
- Snijd het kontje van de roodlof en snijd ook in reepjes.
- Leg de peultjes in het kokende water en gaar in circa 2 minuten en spoel goed koud.
- Meng de peultjes en roodlof in een kom en verkruimel er de feta over.
- Meng de rode wijnazijn en mosterd erdoor.
- Breng op smaak met een scheut olijfolie en peper en zout.
0 reacties