De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde desserteitjes

Dit bijzondere dessert is perfect voor de paasdagen!

Gevulde desserteitjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Dit dessert lijkt misschien op een normaal eitje, maar dat is het niet. De eierschalen zijn namelijk gevuld met heerlijke crème van mascarpone en een drupje advocaat. Voor het extra lentegevoel serveer ik het op een nestje van chocolade. 

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Smelt de chocolade. Vouw een puntzak en vul deze met de chocolade.

  2. Spuit van links naar rechts dunne lijntjes op een koude marmeren plaat. Wacht 10 seconden tot het gestold is en schep van de plaat.  

  3. Vouw de chocolade tot een nestje rondom je vingers. Herhaal dit tot je 12 nestjes hebt. Bewaar op de koude marmeren plaat tot serveren. 

  4. Klop de slagroom samen met de poedersuiker luchtig en meng daarna de mascarpone en 50 ml advocaat erdoor.  

  5. Vul de eierschalen met het mascarponemengsel. Lepel de overige advocaat erover.  

  6. Serveer de desserteitjes in de chocoladenestjes. 

Hoe breek je een ei?

Een ei-opener is de perfecte manier om netjes eieren te breken. Door een zwaar balletje aan de staaf te laten vallen ontstaat er grote druk waardoor het ongekookte ei breekt. De ongekookte eieren kan je gebruiken in een ander gerecht, want weggooien is zonde.

Ei opener

Bewaren chocoladenestjes

De chocoladenestjes kan je goed buiten de koelkast bewaren. Leg eerst een marmeren plaat voor een paar uur in de diepvries. Wanneer je de nestjes hierop legt, blijven ze hard door de kou. 

Gevulde desserteitjes

In het nieuwe progamma "Altijd feest!" deelt Rudolph zijn recepten voor als er iets te vieren is. Van bruiloften tot gezellige buurtfeesten, met de recepten van de 24Kitchen-chef wordt het gegarandeerd een feestje.

 

 

 

Altijd Feest!

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker