De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde courgettes op cajunstyle

Verhit de oven op 180 ºC. Snijd de courgette over de lengte door en hol ze met een bolletjesboor of lepel uit. Maak de bleekselderij, de paprika, de lente ui en de knoflook schoon en snijd in stukjes. Snijd de ham en de worst in blokjes.

50 min kooktijd
Gevulde courgettes op Cajunstyle

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verhit de oven op 180 ºC.

Snijd de courgette over de lengte door en hol ze met een bolletjesboor of lepel uit. Maak de bleekselderij, de paprika, de lente ui en de knoflook schoon en snijd in stukjes. Snijd de ham en de worst in blokjes.

Verhit voor de vulling (jambalaya) olie in een pan en voeg de bloem toe. Bak de bloem onder constant roeren aan tot deze zo bruin is als koffie.
Fruit de groente en de worst en de rijst aan in de bloem met olie en blus af met bouillon. Voeg de cajun kruiden toe en laat de jambalaya circa 25 minuten afgedekt pruttelen tot de rijst gaar is. Schep de garnalen door de jambalaya.

Vul de courgettes met de jamalaya en bestrooi met kaas.
Bak in de oven af gedurende 10 minuten.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker